29-09-2023 om 20u00                             

Dhr. Luc Pauwels, onderzoeksjournalist VRT   

‘Journalistiek in tijden van fake news’                                                                                          Hoe als mainstreammedia omgaan met groeiend wantrouwen? Zijn zij zelf genoeg bestand tegen fake news? Zijn verdachtmakingen aan de media soms niet gerechtvaardigd?  Leggen mainstreammedia zelf wel zo’n vlekkeloos parcours af of maken ze (onbewust of bewust) structurele fouten die het vertrouwen erin doen afbrokkelen? Luc Pauwels schreef er een boek over.

Beerse, lokaal dienstencentrum ‘De Ontmoeting’, Boudewijnstraat 10

Deelname niet-leden 5,00 euro


 

 

20-10-2023 om 20u00
Dr. Alicja Gescinska, Pools-Belgische filosofe en schrijfster
‘Politiek zonder partijen: over politieke betrokkenheid en democratische vernieuwing’
Zijn politieke partijen nog langer de steunpilaren van de democratie? Kunnen zij nog in staat verbinding tot stand te brengen of zijn het fossielen uit het recente verleden? Zijn burgerpanels een alternatief?
Beerse, parochiecentrum ‘Lambeer’, Vredestraat 8
Deelname niet-leden 8,00 euro

07-12-2023 om 20u00
E.H. Tom Schellekens, priester, docent aan het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen
‘Israël’ Hoe heilig is ‘het heilig land’? Het werd het beloofde land voor de joden en het geboorteland van Jezus die er de basis legde voor zijn kerk. Het hoogtepunt is Jeruzalem waar de tempel stond, en ook de Rotskoepel en de Al Aqsa moskee. Land van dromen voor zoveel mensen en tegelijk ook bron van onmogelijk veel conflict en geweld. Tom Schellekens kent het heilig land van zeer nabij. Een boeiende geschiedenis, door een boeiende spreker gebracht.
Beerse, lokaal dienstencentrum ‘De Ontmoeting’, Boudewijnstraat 10
Deelname niet-leden 8,00 euro